SORU: zımba makinenizin markası nedir? uygun bir şey tavsiye edermisiniz?
CEVAP: zımba makinelerinin 3 çeşidi vardır: el gücüyle çalışan,elektrikli ve havalı..el gücüyle çalışanlar ufak tefek işler yapmak için ideallerdir ama gerçekten güç gerektirirler.eğer sadece küçük işler yapacaksanız bunlardan edinebilirsiniz.
      elektrikli çalışanlar elle çalışanlara göre daha pratiktirler ama buna rağmen elle çalışanlar kadar olmasa da belli bir el gücüne ihtiyaç duyarlar..ufak tefekten daha büyük işler yapacaksanız bunlardan edinmeniz en uygunu olacaktır.
     elektrikli zımba makinelerindebir çok markanın bir çok çeşidi vardır.bende iki adet elektrikli bir adette havalı zımba makinesi var.havalı olanlar sadece iş yerlerinde kullanılırlar çünkü kompresör yardımıyla çalışırlar.kompresör çok ses çıkarttığı için havalı zımbalar evlerde kullanım için tavsiye edebileceğim bir seçenek değil.
    elektrikli olarak "nous" ve "redhit" markalarını tavsiye edebilirim

SORU: zımparayı neye göre alıcam? çok çeşidi ve üzerinde bir sürü numarası var.kafam karışıyor.
CEVAP: zımpara kağıdı ilk tanışanlar için çok kafa karıştırıcı gibi gözükse de ,aslında baist sıralamaya sahip bir malzemedir.zımpara kağıtları üzerlerindeki pütürlere göre numaralandırırlar.numara büyüdükçe pütür küçülür..
       kalın katmanlar için büyük pütürlülerden (60-80 gibi) ,ince zımpara yapmak için ihtiyacınıza göre daha büyük numaralardan almanız gerekir (220-240 gibi)

SORU: zımpara makineniz oldugu halde zımparadan hoşlanmadığınızı görüyorum.makine işe yaramıyor mu? çok gürültü ve toz çıkarıyor mu?
CEVAP: her mobilya işiyle uğraşan insan gibi ben de zımparadan hoşlanmıyorum.henüz zımparayı seven biriyle de karşılaşmadım:) zımpara makinesi elle yapmaya kıyaslayınca elbette daha kolay ama bu yine de büyük bir efor sarfetmenizi engellemiyor.ister elle ister makine ile yapılsın,zımpara gerçekten bir emek işi..
         makinelerin reklamları sessiz ve tozsuz gibi algılamamıza neden olsa da ,işin gerçeği hiç de öyle değil..hatırı saylır bir sesleri var..yani tam gün kullanırsanız komşularla bir sıkıntı yaşayacağınız garanti:)
       toz torbaları ise; kesinlikle çıkan tozların tamamını toplayacak kapasiteye sahip değil.ister elle yapın,ister makine ile ,zımpara sonrası yapılacak bir temizlik seramonisi olacağı kesindir:)

SORU: fırçayı / ruloyu nasıl seçicem?
CEVAP: fırça ve rulo seçimi,yapacağınız işe göre farklılık gösterebilir..eğer fırça ile boyayıp üzerinden ruloyla geçecekseniz fırçanızın çok da kaliteli olmasına gerek yoktur.ama fırça ile boyama yapacaksanız; kalın ve sert kıllı fırçalar yerine, yumuşak ve ince kılları olan kaliteli bir fırça seçmenizi öneririm..
      rulo fırçalarda ise; uzun tüylü olanlar yerine ,her nalburda bulunan kısa tüylü,ince ve ucuz olanları tercih edebilirsiniz.

SORU: chalk paint yaparken kullanabileceğim su bazlı ve yağlıboya için bir iki markadan örnek verebilirmisiniz?
CEVAP: sentetik ve ucuz olarak Dyo'nun Dyomat dekoratif boyasını,akrilik olarak da yine Dyo'nun su bazlı olanlarından birini önerebilirim.

SORU: balmumu nedir? nereden alablirim?
CEVAP: balmumu normal cilalara göre daha çok katılaşan ve uygulandığı yeri streç gibi kaplayarakl darbelere karşı koruyan bir malzemedir.ben sadece Koçtaş'da bulabildiğim için size de orayı tavsiye edebilirim.

SORU: mobilyalarımı yada tahtaları yapıştırmakiçin ne kullanabilirim?
CEVAP: mobilya sektöründe insanı hayrete düşürecek yapıştırıcılar mevcuttur.bunların en hızlısı aktivatörlü yapıştırıcılardır.iki aşamalı yapıştırma işlemidir.bir kutu sprey,bir ufak şişe de yapıştırıcı vardır.spreyi yapıştırılacak bir yüzeye,yağıştırıcıyı da yapışacak diğer yüzeye sıkarsınız.iki parça bir araya geldiği anda yapışma gerçekleşir.ama bu tip yapıştırma işi için hızlı olmak gerekir,geri dönüşü yoktur.
        bir de kuruma süresi için zamana ihtiyacı olan ama yine çok güçlü yapıştırıcılar vardır..nalburunuza ne için kullanacağınızı açıklarsanız size uygun bir tane varecektir..

SORU: boya makinesi almayı düşünüyorum.tv 'de çok sıçramadığını gördüm,evde kullanabilirim değilmi? 
CEVAP: lütfen reklamlarda gördüğünüz her şeye inanmayın.adları üzerlerinde "boya püskürtme makinesi" .mantık olarak sprey boya ile aynı işi yaparlar,tek farkları boyayı sizin hazırlayıp hazneye koymanızdır.eğer el pratiğiniz yoksa bunları kullanmak sanıldığı kadar da kolay değildir.boyayı hep eşit oranda hazırlamanız ve hep eşit uzaklıktan sıkmanız gerekir..
        ayrıca sprey boyadan çok daha fazla püskürtme gücüne sahiptirler..eğer sadece etrafa sıçramasın diye alacaksanız sprey boya kadar etrafa da saçılacağını göz önüne almalısınız..yani yine de etrafa koruyucu birşeyler sermek zorunda kalacaksınız..

SORU: derz nedir? nereden alıcam?
CEVAP: derz,fayansların arasını dolduran maddeye denir..nalburda açık olarak ,ayrıca kapalı paketlerde de satılır..ihtiyacınız kadarını söylerseniz ,istediğiniz miktarı tartıp size verecektir..

SORU: ben koltuklarım için döşemelik kumaş aldım,bazı yerleri dikmem gerekiyor ama makinemle bunu yapamadım..siz nasıl dikiyorsunuz?
CEVAP: ev tipi makineler dükkanlada kullanılanlardan farklıdır..benim makinem sanayi tipi dikiş makinesi..sanayi tipinin evde kullanılması yasak çünkü çok ses çıkarırlar..
         sanayi tipleri kumaşı bir kaç kez katlasanız bile çok rahat dikiş dikmenizi sağlar.ayrıca ev tiplerinin en hızlısından bile kat be kat hızlıdır..döşemelik kumaşı ev tipi makinede dikmek çok zordur.özellikle de katlamış,kalın yerlerde ya iğne kırar,ya da pase yapar..
     bu yüzden bir terziden ya da döşemeciden yardım almanızı önerebilirim...

SORU: ahşap macunu ne işe yarar? parçaları yapıştırma amacıyla kullanabilir miyim?
CEVAP: ahşap macunu ahşabın üzerindeki delik ya da çizikleri doldurmaya ve ahşabı tamire yarar..kuruduktan sonra zımparalanarak pürüzsüz bir yüzey yaratılmasını sağlar..
       yapıştırıcı olarak kullanabilirsiniz ama çok uzun süreli bir sonuç olmayabilir..parçaları gerekli yapıştırıcıyla yapıştırarak,çatlakları macunla doldurup zımparalarsanız daha güzel sonuç alırsınız

SORU: kabara nasıl kullanılır? nereden bulabilirim?
CEVAP: kabaralar uygun yerlerde kullanıldığı zaman çok şık sonuçlar elde etmenizi sağlarlar..iki çeşit kabara vardır: birincisi şerit kabaradır..metre ile ya da birbirine birleşik parçalar halinde satırlırlar..aralardaki boşluklara teklilerin çakılmasıyla birleştirilirler..
       ikinci çeşit ise; tekli satılırlar ve tek tek çakılırlar...metreyle satılanlara göre daha zahmetlidir..internette kabara çeşidi olarak arama yaparsanız bir çok firmayla irtibata geçebilirsiniz...

SORU: koltuklarımı kaplamak istiyorum ama daha önce hiç denemedim..nasıl yapılacağını anlatabilirmisiniz?
CEVAP: yardımcı olmayı çok isterdim ama koltuk kaplama maalesef yazı ile anlatılabilecek bir şey değil..eğer denemediyseniz tekli koltugunuzda deneme yapmanızı sonra büyüklere geçmenizi öneririm..
        ayrıca koltuk kalpama sadece zımba makinesi ile yapılan bir iş olmadıgından iyi dikiş dikebilmeyi de gerektirir..koltuk sırtları ve minderler için dikiş  bilgisi şarttır..yazılı olarak anlatmanın çok zor olması bir yana bir sürü püf noktası olan bir işlemdir..internette bu konuyla ilgili videolardan yararlanabilirsiniz...

SORU: koltuklarımın eski yüzlerini sökmek istedim ama o kadar çok zımba var ki,ellerim iş görmez hale geldi..bunları sökmenin kolay bir yolu yok mu?
CEVAP: bir mobilyayı boyamak için zımpara ne ise,koltuk kaplamak için sökme de odur..zımbalar genelde "bız" denilen aletle kaldırılır..tornavida ile kaldırıp pense ile çekme suretiyle de sökülebilirler..
            yurt dışında bu işe yönelik çok güzel aparatlar mevcut fakat ne yazık ki ülkemizdekiler onların yanında oyuncak gibi kalıyor..yine de tornavida ve penseye göre belki daha kolaylık sağlamaları açısından "zımba teli sökme aleti" edinebilirsiniz..

SORU: kırtasiye malzemelerinizi nereden alıyorsunuz?
CEVAP: kırtasiye malzemelerimin çoğunu Güven Sanat'tan yada Nezih kitapevi'nden alıyorum..buralardan genelde alet alışverişi yapıyorum..kağıt ve diğer ufak malzemeler ise her mahalledeki kırtasiyelerde mevcut..




Copyright 2009-2015| Tüm hakları saklıdır Fotoğraf ve yazılar izinsiz kullanılamaz.